سرويس بين الملل خبرگزاري مهربه نقل از جنبش امل لبنان دفتر تهران : امام موسي صدر از چهره هاي تابناك جهان تشيع و از مريدان باوفاي مراد خود حضرت امام خميني "ره" بود ، امام موسي صدر در سال 1928 ميلادي در شهر مقدس قم ديده به جهان گشود و در 31 آگوست 1978 ميلادي در ليبي به طرز مشكوكي ناپديد شد.
امام موسي صدر هميشه در راه خدا گام بر مي داشت و سخن وعمل خود را يكي ساخت تا اينكه به بالاترين مراحل ايمان رسيد اين امر دوستداران تاريكي را به ترس انداخت به همين خاطر او را از ميدان جهاد و مبارزه با دشمنان اسلام دور ساختند زيرا آنها از روشنايي گريزان بودند ولي حقيقت مانند خورشيد تابنده است وناپديد شدن امام موسي صدر حقيقت را پنهان نمي سازد ، زيرا امام موسي صدر در راه خود هميشه مشعل وقلعه اي براي مردم لبنان خواهد بود چه حاضر باشد و چه غايب.
امام موسي صدر در سال 1928 ميلادي در شهر مقدس قم يكي از شهرهاي مقدس ايران پا به عرصه گيتي نهاد ، نسب او به سيد صالح شرف الدين برمي گردد ، و اين عالم از منطقه شهور در جنوب لبنان مي باشد و نسب وي در آخر به حضرت امام موسي بن جعفر عليه السلام مي رسد.
وي در سال 1934 به مدرسه رفت و در سال 1946 مدرك ديپلم خود را دريافت كرد ، درسال 1941 وارد حوزه علميه قم شد و تحصيلات حوزوي خود را تا درجه اجتهاد ادامه داد.
وي در سال 1950 ميلادي وارد دانشگاه تهران شد و در رشته حقوق اقتصاد مشغول به تحصيل شد و در سال 1953 در اين رشته فارغ التحصيل شد ، امام موسي صدر با آيت الله كاشاني و شهيد نواب صفوي ارتباط دوستانه اي داشت .
وي در سال 1954 به نجف اشرف سفر كرد تا تحصيلات علوم فقهي عالي خود را در حوزه علميه نجف اشرف ادامه دهد.
امام موسي صدر در سال 1958 به ايران بازگشت و در تاسيس مجله "مكتب اسلام" همت گماشت تا جايي كه رييس تحريريه آن مجله شد.
وي درسال 1959 ميلادي به همراه آيت الله بهشتي ، آيت الله آذري قمي و آيت الله مكارم شيرازي طرح اصلاح شيوه هاي آموزشي حوزه را تدوين نمود.
امام موسي صدر در سال 1960 ميلادي به شهر صور در جنوب لبنان سفركرد و جانشين امام عبد الحسين شرف الدين شد.
در سال 1961 ميلادي با تشكيل جميعت احسان و ديگر موسسات عمومي و اجتماعي امور تربيتي و حرفه اي و بهداشت و امور اجتماعي و حوزه هاي علميه جنوب لبنان را سازماندهي كرد، ايجاد دوره هاي سواد آموزي براي از بين بردن بي سوادي و نيز تاسيس صندوق صدقه وتشكيل مدرسه حرفه اي جبل عامل در لبنان كه رياست آن را شهيد چمران به عهده داشت از ديگر اقدامات اين شخصيت برجسته بود .
مدرسه حرفه اي كه وي ايجاد كرد نقش اساسي در تربيت مجاهدان و مبارزان لبناني داشت ، مبارزاني كه در مقابل حملات رژيم صهيونيستي ايستادگي مي كردند و اولين طلايه داران جنوب لبنان بود.
امام موسي صدر در سال 1963 در جشن انتصاب پاپ بنا به دعوت رسمي به رم سفر كرد و در آن جشن وي تنها مرد روحاني مسلمان شيعه بود كه در آنجا به شناساندن درد و رنج ملت ايران پرداخت و با تلاشهاي خود نقش مهمي در آزادي امام خميني "ره " از زندان ايفا كرد.
امام موسي صدر در سال 1964 ميلادي با اعضاي كنفرانس لبنان همكاري كرد و با برپايي نشست خبري در آن علتهاي ايجاد سازمان را براي شيعيان لبنان تشريح كرد و با تلاشهاي فراوان خود، مجلس قانون ايجاد مجلس اسلامي علماي شيعه را در سال 1967 ميلادي تاسيس نمود.
امام موسي صدر در سال 1967 به آفريقاي غربي سفر كرد تا با لبناني هاي مقيم آنجا آشنا شده و ارتباط آنها را با لبنان بيشتر كند .
امام موسي صدر در سال 1969 ميلادي به عنوان رييس مجلس اعلاي شيعيان لبنان انتخاب شد، وي همه مذاهب اسلامي را به وحدت مناسك اسلامي دعوت نمود و از خطر پيشرونده صهيونيست همه را آگاه كرد و حمايت خود را از مقاومت ملت فلسطين براي آزادسازي سرزمينهاي اشغالي اعلام نمود.
وي در سال 1970 حمله تبليغاتي وسيعي بر ضد حملات اسراييل به جنوب لبنان انجام داد و خواستار سلاح و آموزشهاي نظامي براي مردم جنوب لبنان شد.
امام موسي صدر ، قانون خدمت سربازي را براي مردم جنوب لبنان وضع كرد و پس از آن انجمن حمايت از جنوب لبنان را تشكيل داد و مردم را به تشكيل احزاب مسالمت آميز فرا خواند ، درسال 1970 ميلادي مجلس جنوب لبنان را براي زدودن محروميت از لبنان تشكيل داد.
وي در سال 1973 ميلادي براي آزاد سازي فلسطين تلاشهاي گسترده اي كرد، در سال 1974 ميلادي در جشنواره بعلبك و سپس در جشنواره صور ، تولد جنبش محرومان را كه به امضاي بيش از 190 شخصيت مهم از طايفه هاي ديگر رسيده بود ، اعلام كرد.
امام موسي صدر در سال 1975 جهت آرام كردن اوضاع داخلي لبنان تلاشهاي فراواني از خود نشان داد و انجمني نيز به همين منظور ايجاد كرد و در 17 ژوئن همان سال در مسجد صفايي بيروت دست به تحصن زد و ادامه تحصن وي كه با روزه داري همراه بود در نهايت باعث شد كه دولت صلح ميهني تشكيل گردد و خواسته هاي امام موسي صدر را عملي كند.
وي در 26 ژوئن 1975 ميلادي موجوديت گروههاي مقاومت لبنان با عنوان جنبش امل لبنان را اعلام نمود كه شاخه نظامي جنبش محرومان براي آزاد سازي زمين و انسان بود و پس از آن نشستي روحاني با روساي ديگر طوايف لبنان تشكيل داد.
امام موسي صدر در سال 1976 ميلادي در اجلاس كنفرانس لبناني و اسلامي شركت كرد كه با تصويت اساسنامه قانون اساسي پايان يافت ، وي ديدگاه رهبران سوريه و فلسطين را به هم نزديك ساخت و تلاشهاي فراواني با روساي كشورهاي غربي انجام داد تا جنگ داخلي لبنان پايان پذيرد كه در نتيجه آن تلاشها ، اجلاس رياض در اوايل فبريه همان سال و نيز كنفرانس قاهره در اواسط فبريه برگزار شد و پس از آن نيروهاي حافظ صلح عربي وارد لبنان شدند .
امام موسي صدر به شدت مخالف رژيم هاي لائيك بود ، وي در سال 1977 ميلادي تاكيد نمود كه لبنان يك ميراث فرهنگي براي همه جهان است و صلح ميان اسلام و مسيحيت به طور حتم اتفاق خواهد افتاد.
امام موسي صدر در مراسم چهلمين روز شهادت دكتر علي شريعتي ، رژيم شاهنشاهي ايران را مورد حمله قرار داد و ا زانقلاب اسلامي ايران به رهبري امام خميني "ره " از لحاظ فكري و عملي حمايت نمود.
امام موسي صدر در سال 1978 ميلادي به دنبال حمله ارتش رژيم اسراييل به لبنان با برخي از روساي كشورهاي عربي ديدار كرد و در 31 آگوست همان سال با دو همراه خود شيخ محمد يعقوب و استاد عباس بدر العين در پاسخ به يك دعوت رسمي به طرابلس ليبي سفر كرد و از ظهر همان روز يعني 25 سال پيش تاكنون از سرنوشت وي هيچ اطلاعي بدست نيامده است .
نظر شما